top of page

Tanec Praha v Ostravě: Rockový zážitek pro nejmenší a tak trochu jiný street dance v malebné kulise Farské zahrady

I letos se Ostrava díky dlouholeté spolupráci s festivalem Tanec Praha stane hostitelem dvou unikátních světových představení z jejich pečlivého dramaturgického výběru. Jako vždy se můžete těšit na jeden vnitřní a jeden open-air projekt, které jsou zárukou kvality, talentu ale i zábavy. Letos dokonce pro všechny věkové kategorie!


Rock Me Baby: Punk–rockový koncert vhodný od 0 do 100 let


Novorozenci, kojenci, batolata a další prťata, ale i jejich rodiče se mohou těšit na pravý rockový koncert, jaký Ostrava ještě nezažila. Přijíždí totiž norská hudebně-pohybová inscenace Rock Me Baby 👩‍🎤 s pětičlenným queer souborem v třpytivých kostýmech a s punkovými účesy! Nečekaný, hravý, ale i citlivý zážitek zaručen 😉


Autoři Karstein Solli a Øystein Elle mají s dětským publikem dlouholeté zkušenosti a jejich tvorba je podložena rozsáhlou rešerší. I když Rock Me Baby působí jako velká divočina, nebojte vše je uzpůsobeno bezpečí i těch nejmladších diváků.


Představení je určeno pro děti od 0 let a trvá 45 minut. Ale klidně doražte i bez dětí, protože Rock Me Baby je bombastický zážitek pro všechny věkové kategorie!





Fantasie minor: Setkání klasické hudby, street dance, současného tance a genia loci


Na druhé straně spektra nabídne ostravské sekce Tance Praha outdoorový projekt Fantasie minor. Choreograf Marco Da Silva Ferreira se inspiroval jednou z nejvýznamnějších klavírní skladeb Fantasie f-moll Franze Schuberta a vytvořil taneční duet, který v sobě stejně jako tato skladba snoubí hloubku emocí, kontrastní náladové změny a technickou náročnost.


Anka Post­ic a Chloé Robidoux, dva mladí streetoví tanečníci, vás zavedou do světa, kde se vážná hudba setkává s dynamikou a radostí z pohybu. Věříme, že outdoorová verze představení v krásném prostředí ostravské Farské zahrady dodá celému zážitku ještě větší pocit volnosti a přirozenosti.


Přijďte zažít neodolatelný mix současného tance a street dance, který vás uchvátí rytmickou prací nohou, spontánním tanečním výrazem a živelnou radostí z pohybu.



26 zobrazení0 komentářů

Commentaires


bottom of page